Apocalyptica declara razboi Partidului Republican din Cehia

Publicat de FLO on 11:11


Formatia finlandeza Apocalyptica a inceput demersurile legale impotriva Partidului Republican din Cehia, care a folosit piesa Path intr-o campanie electorala, fara a cere permisiune trupei sau casei de discuri.

Piesa Path, al carei videoclip poate fi vizonat mai jos, a fost folosita de Partidului Republican ceh intr-un spot publicitar pe tv si internet. In fara de faptul ca nu li s-a cerut permisiunea, componentii Apocalyptica sunt deranjati deoarece ideile politice sprijinite de Partidul Republican contravin convingerilor membrilor formatiei, care sustin ideea unei Europe unite, activeaza pentru drepturile omului si sprijina minoritatile.

http://www.dailymotion.com/video/x6k5v_apocalyptica-path_music

"Noi am sprijinit intodeauna minoritatile, diferentele culturale, libertatea de expresie. Credem ca este foarte clar ca aceste idei sunt in contradictie clara cu ceea ce promoveaza Partidul Republican Ceh", spun Apocalyptica.

Atat formatia finlandeza, cat si casa de discuri Universal Music, care detinea drepturile asupra piesei Path, vor da in judecata Partidul Republican Ceh.

Trupa americana MGMT a fost implicata intr-un conflict asemanator cu partidul Presedintelui Frantei, Sarkozy , dupa ce piesa Kids a fost folosita de Uniunea Pentru Miscarea Popularala un congres si in cateva clipuri online.
Partile nu au ajuns la proces pentru ca MGMT au fost recompensati cu suma de 30 000 de euro. Imnul Kids, cu versurile "No time to think of consequences/Take only what you need from it" poate fi vizionat aici.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu